neděle 7. února 2016

Čtvrtá hvězda - nahlédněte do Hotelu Meteor

Malebný hotel na okraji Prahy. Má tři patra, tři recepční a také tři hvězdičky. Ambiciózní manažerka Tereza by chtěla pozvednout hotelovou úroveň a získat hvězdičku čtvrtou. Spolu se zaměstnanci na to má rok. Podaří se jim to? Když jsou všichni vlastně úplně blbí? Ten nejkomediálnější seriál České televize z roku 2014, za jehož scénářem a režií se skrývá Miroslav Krobot. 


Vše začíná u mladého Štěpána (Václav Neužil), který získá ve tříhvězdičkovém hotelu Meteor práci jako druhý noční recepční. Práci a bydlení získá přes svého strýce Františka (Ivan Trojan), který je rozeným podvodníkem a načerno kšeftuje kde se dá. Tyto loupeže a podfuky provádí společně s hluchoněmým Majorem (Pavel Šimčík). Štěpán se mimo jiné navíc zamiluje do druhé recepční Pavlínky (Martha Issová), kterou však nijak nezaujal a víc se zajímá o svého přítele, hotelového údržbáře Davida (David Novotný). Toho však sexuálně využívá hotelová manažerka Tereza (Lenka Krobotová), aby se vyrovnala s nezájmem svého exmanžela Theodora (Martin Myšička)

Vše se tak velice komicky zamotává při každém střetu zájmů a podvodů. Do všeho zasahují další postavy hotelu, jako třeba kuchaři Smutný (Jaroslav Plesl) a Tichý (Miroslav Krobot), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková), teplý taxikář Jindra (Marek Taclík) a barmanka Jiřina (Simona Babčáková). V průběhu pouhých 12 dílů tak můžeme s očekáváním dalších vtipných příhod sledovat, zda se hotelu podaří navzdory veškerým střetům osobních zájmů získat čtvrtou hvězdu. 

Seriál je vytříbený nejen svým suchým humorem, ale také nepřekonatelnou hereckou brilantností Ivana Trojana. Ten ve své roli opravdu září. Dlouho po shlédnutí tak bezpochyby budete neustále říkat No ty vole a všechny zdravit dvojitým Nazdar, nazdááár! 


Vtipný, s nadhledem, se senzačním hereckým obsazením. Tento seriál absolutně neurazí ani toho největšího konzervativce. Vřele doporučuji :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat