úterý 31. května 2016

Ovesná banánová placka

Po hodně dlouhé době lenosti - rozuměj děsně aktivního zkouškového - jsem dneska ráno zase jednou vlétla akčně do kuchyně s obrovskou chutí na něco nového. A jelikož poslední banán už nám hnědl a v lednici se skvěla mísa s jahodami, volba byla jasná. Po prvním neúspěchu ovesné placky jako takové jsem ji trochu vylepšila banánem a voilá - ranní foodgasm byl na světě! 


Na jednu velkou či dvě menší ovesné placky budete potřebovat:
  • 70g ovesných vloček
  • 100ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 banán
  • kokosový olej
  • bílý řecký jogurt
  • jahody či jiné ovoce na dozdobení
  • popř. skořici, granko, marmeládu

Vločky, mléko a vejce rozmixujeme na jemno. Dobře to lze i za pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme půlku nakrájeného banánu. Dle konzistence a chuti můžeme přidat i zbylou část. Opět domixujeme. Na pánev dáme trochu kokosového oleje (pokud není, stačí olivový) a zapneme na  tzv. střední plamen. Těstíčko poté vlijeme na pánev a rovnoměrně rozlijeme. Necháme smažit. Mezitím si připravíme jogurt a nakrájíme pár jahod (či jiné ovoce) na poloviny. Placku opatrně otočíme - tady se fakt vyplatí nehrát si na palačinkového mistra a neházet ji, je to trochu jiný kalibr než obyčejné palačinky! - a dosmažíme z druhé strany. 

Hotovou placku pak natřeme jogurtem a ozdobíme ovocem. Pokud jste mlsný jazýček, je možné do jogurtu předem vmíchat trochu marmelády, či potřenou placku prostě posypat skořicí, Grankem nebo přelít javorovým sirupem. 

Já si ji ničím nepřislazovala, samotný banán v těstu je takovým malým přírodním sladidlem. A jako milovník jahod k ní nemohu říct nic špatného, prostě jenom jedno velké mňam! :) 

Dobrou chuť! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat