sobota 24. června 2017

Tatarák ze Středozemí

Po dlouhé odmlce kvůli nakupení práce po státnicích se k psaní konečně vracím. A jak lépe ohlásit, že žiju, než jídlem! Začíná léto a málokomu se chce v poledne při 30° ve stínu futrovat teplým jídlem. Saláty Vám po chvíli už lezou i ušima. Díky hledání nápadů co takhle připravit na venkovní oslavu tátových narozenin jsme s mamčou přišly na skvělou letní verzi tataráku. A že na syrovém masu není co zlepšit? No, divili byste se! :) 


Na porci pro 5 osob: 
  • 500g hovězí svíčkové
  • hrst kaparů
  • hrst černých oliv bez pecek
  • 1 stroužek česneku
  • 2 šalotky
  • hrst čerstvé bazalky
  • 100g parmazánu
  • 100ml extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 citron
  • listy různých salátů
  • bílý chléb
Svíčkovou nasekáme na jemno na prkénku - nakrájíme maso nejprve jedním směrem na opravdu velmi jemné nudličky, poté prkénko otočíme o 90° a uděláme totéž v druhém směrem. Takto nadrobno nakrájené maso dáme do misky a vmícháme jemně nasekané kapary, olivy, česnek, šalotku, bazalku, na jemno nastrouhaný parmazán a olej. Osolíme a opepříme dle chuti, řádně promícháme. Necháme v chladničce na půl hodiny, v misce přetažené potravinářskou fólií. Při podávání posypeme čerstvě umletým pepřem a doplníme několika listy různých salátů, zakápneme kapičkou oleje a přidáme stroužek citronu pro dochucení. Podáváme nejlépe s italským chlebem, či jiným pečivem, opečeným pouze na kapce olivového oleje. 

Dobrou chuť! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat