neděle 10. prosince 2017

Úniková hra: Černé vězení

Už se z nás stává docela snový tým - další úniková hra za námi a krom jedné se nám ze všech podařilo velice úspěšně uniknout v časovém limitu. Není divu, že nám stouplo sebevědomí a na tuto hru jsme sázeli jako na zlom, při kterém přdvedeme parádní výkon a unikneme alespoň pro nás v zatím rekordním čase. Tak co myslíte, vážně to tak dopadlo? 


Tato úniková hra od hradeckých BrainMasters navazuje na jejich prvotinu Bílá past. Nicméně pro účast v Černém vězení není zapotřebí tu první absolvovat. My jsme se tak sešli v dobré sestavě - polovina z nás měla bílou za sebou, ta druhá nikoliv. 

Příběh pokračuje. Z Bílé pasti jste unikli, ale tím to nekončí. Šílenec na vás zavolal policii a řekl jim, že zločinci, kteří vše natírají na bílo, jste Vy! V jeho úkrytu se najdou vaše stopy a stáváte se hlavními podezřelými. Jste okamžitě odvedeni do vězení, černého vězení! Buď se přiznáte k natěračství nebo vás čeká ten nejhorší trest! Budete natřeni načerno! Ve vězení je to k nevydržení, dnes však máte štěstí! Vypadne proud a ve věznici je chaos. Máte 60 minut, abyste vypátrali, kdo je skutečný pachatel, jedině tak můžete uniknout. 

Příběh je tedy velice jednoduchý a pravidla jsou stejná, jakou všech ostatních her. Počet nápověď je neomezený a žádáte o ně zamáváním na kameru - room master Vám pak nápovědy píše přímo na jednu z obrazovek umístěných v prostorách samotné hry. Lze hrát ve 2-5 lidech s cenovým rozpětím 250,- - 350,- na osobu dle počtu hráčů. 

Samotnou mne začátek hry dost vyděsil. V Bílé pasti jsem nebyla, ale věděla jsem, že tam je vše prostě bílé. U Černého vězení jsem čekala něco obdobného. Ale že budeme začínat v absolutní tmě? No tak to si děláte srandu! Fantastický tah hned na začátku hry!! Samozřejmě postupně nacházíte spolu s klíči různá světla, ale i tak je průběh hry celkem tmavou záležitostí. Mazaných zámků tam bylo přehršel a samozřejmě jsme museli využít nápovědy. Přitom řešení ve finále nebylo zas až tak těžké, ale po bitvě je každý generál. Na to, že jsme do hry vstupovali s našponovaným sebevědomím, jak hrozně budeme už tentokrát určitě dobří; tak nás tyhle drobné záseky dost tvrdě srážely zpět do reality.

Ven jsme se nakonec dostali v čase 56 minut a za odměnu dostali každý velice originální magnetku ve vězeňském stylu s vlastním jménem. Hra sama o sobě byla jedna z těch těžších a musím uznat, že i přes masivní rozmach únikových her se jí povedlo udržet si v určitých ohledech a hádankách mimořádnost. Další skvělý zážitek a já můžu jenom vřele doporučit! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat