úterý 8. května 2018

Knižní duben 2018

Návrat k rodičům s sebou nesl jednu milou stránku - blížící se svátky, teplo, slunce a hlavně možnost se válet u bazénu. Na druhou stranu to ale také znamenalo takřka konstantní přítomnost dětí, jak těch od bráchy, tak těch u sousedů. Na čtení nebyl zrovna dvakrát klid. Po dlouhé době jsem tak zvládla sotva jednu knihu. Ale ta tedy stála za to! 


Manželé odvedle (Shari Lapena)
Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou… (zdroj: Databáze knih)

Ta knížka mne dostala. Už po prvních pár stránkách totiž nabrala neuvěřitelný spád. Podezřelými byli naprosto všichni! Autorka dokázala do příběhu vměstnat neuvěřitelný počet faktorů, které mohly s únosem dítěte souviset - promiskuitní sousedku, sousedovu zvláštní vášeň, manželovu finanční tíseň, manželčinu poporodní depresi, sobecké rodiče a spousty intrik. Celý děj je neskonale propletený a pokaždé, když už jsem si myslela, že přijde nějaké rozuzlení nebo kápnu na to, kdo je únosce; děj se opět zamotá. Neutichající napětí až do poslední stránky! 

originálně The Couple Next Door
žánr: světová literatura, detektivky
Rok vydání: 2016
Počet stran: 272
ISBN: 978-80-242-5724-2

Žádné komentáře:

Okomentovat