neděle 29. listopadu 2015

Kuřecí kapsa v nivovém přelivu

Po sérii zdravějších jídel, jimiž jsem poctivě plnila posledními příspěvky svůj blog, jsem se jednoho velice líného sobotního odpoledne rozhodla pro maličkou prasárnu k obídku. Proč pořád jen jíst něco zdravýho, že jo, to není zábava. A tak jsem, opět, sáhla po kuřeti plněným mozzarelou s nivovou omáčkou. Čistě proto, že tento recept vážně miluju! 



Co budeme potřebovat:
  • 2 větší kuřecí prsa
  • mozzarela
  • šunka (parmská) či slanina
  • bylinky, sůl, pepř
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 1 balení nivy
  • 15 dl smetany

Postup přípravy:
Prsa si opatrně nařízneme tak, abychom vytvořili kapsičku. Nakrájenou mozzarelu okořeníme a obalíme šunkou. Vzniklé balíčky vložíme do kapsiček a zaděláme párátky, aby nám vše drželo hezky pohromadě. Maso si můžeme okořenit dle libosti - osobně u tohoto receptu zbožňuji bylinky, maso pak krásně voní, takže tymián či bazalka jsou ideální volbou. Naplněná prsíčka si zprudka osmahneme na pánvi, z každé strany, dozlatova. Prsa poté vložíme do pekáče, podlijeme je olejem z pánve a vodou, poklademe mezi ně nakrájenou cibulku a můžeme přidat snítku tymiánu či prsa pokapat citronovou šťávou. Pečeme na 180° přibližně 20 minut. Maso tak bude pěkně měkké, voňavé a hlavně bude šťavnaté. V menším kastrolku si přivedeme k varu smetanu, do které následně nakrájíme/nadrtíme/natrháme kousky nivy, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Vzniklou omáčkou pak přelijeme hotové maso, ke kterému můžeme jako přílohu podávat americké brambory.

Dobrou chuť! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat