neděle 22. listopadu 2015

Podzimní salát s hroznovým vínem a ořechy

Podzim se nachýlil a s blížící zimou si tělo očividně začíná dělat tukové zásoby. Abych tomu alespoň trochu předešla, rozhodla jsem se místo obrovské večeře pro něco lehčího - salát. A ne jen tak ledajaký, ale s hroznovým vínem, ořechy a nivou. Taková kombinace Vám pořádně zahraje na chuťové kalíšky! :) 

Zdroj: FitRecepty

Co budeme potřebovat: 
  • 100g rukoly
  • 100g ledového salátu
  • 250g červených hroznů
  • 150g bílých hroznů
  • 100g nivy
  • 40g ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • sůl, pepř

Postup přípravy: 
Nejprve si omyjeme saláty, nakrájíme je či natrháme na menší kousky. Předem bych chtěla upozornit, že na balení 80g rukoly to na obrázku z originálu vypadá, že pracovali sotva s polovinou, jelikož jsem ve finále měla salátu celou jednu velkou mísu. Poté přijde neuvěřitelně otravná práce - je potřeba omýt a nakrájet hroznové víno na čtvrtiny, či poloviny. A samozřejmě víno odpeckovat, pokud jste ho již nekoupili bez pecek. Po hroznech přichází na řadu niva - tedy jedno balení nivy (110g). V případě, že jste takoví milovníci sýrů jako já, neváhejte do něj přimíchat třeba i dalších pár gramů farmářského sýra. Do salátu také přidáváme ořechy, které půlíme na menší kousky (jak já říkám, na jednotlivé hemisféry z ořechového mozečku). Na konec přichází zálivka. Ta vznikne smícháním olivového oleje, hořčice a koření. 


Salátek je neuvěřitelně lehký a šťavnatý. Rukola a ořechy se starají o hořkou chuť, naopak hroznového víno o jeho sladkost. Sýry se přímo rozpouští na jazyku. Na něco tak jednoduchého je to skutečná lahůdka, ke které už chybí jenom opečené toustíky a dobré bílé víno. 

Dobrou chuť! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat