Je ze mne hotový Pohlreich! Měla bych nosit zástěru Master Chefa! ..... No dobře, na tohle je asi ještě času dost. Nicméně mě hrozně těší, že nejsem přeci jenom takové poleno v kuchyni a už zvládám skvělá jídla podle receptů (ano, kupodivu, i to mi dříve dělalo potíže). A můžu si dovolit i takové exotiky, jako je výlet do Indie :)
Zdroj: FitRecepty
Co budeme potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- korma omáčka
- kousek zázvoru (cca velikost palce)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g rozemletých mandlí
- 4 lžíce rozinek
- 400ml kuřecího vývaru
- 1/4 lžičky třtinového cukru
- 150g řeckého nízkotučného jogurtu
Postup přípravy:
Nejprve si nasekáme cibuli, pokrájíme česnek a zázvor. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme do jemné pasty. Na plotnu si připravíme hlubší pánev, dáme do ní vzniklou pastu se 3 lžícemi vody a vaříme 5 minut. Poté přidáme 4 lžíce korma omáčky, vmícháme do pasty a vaříme další 2 minuty, dokud se nám to pěkně nespojí.
Do vzniklé pasty přilejeme kuřecí vývar. Přidáme také maso, rozemleté mandle, rozinky a cukr. Vše pořádně promícháme. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit, aby nám maso v omáčce krásně změklo. Poté teplotu ztlumíme a do pánve vmícháme jogurt. Okořeníme dle libosti (já osobně jsem tam dala špetku chilli, aby to mělo říz).
Můžeme servírovat s rýží, brambory či krajícem chleba. Já sáhla po rýži basmati.
Tento výlet do Indie mne velice mile překvapil. A nebyla jsem sama, přítel snědl rovnou dva celé talíře. Na první pokus to tedy rozhodně nebylo špatné, i když do příště musím vychytat některé mušky - jako třeba nenasekat mandle na takovou padrť, naopak rozsekat základní směs na mnohem větší pastu, nebo se nebát přidat víc rozinek a koření celkově. Možná ještě nějak doladit, aby omáčka nebyla příliš tekutá, i když po smíchání s rýží to vůbec nevadilo. Tak to jsou takové mé malé tipy na závěr :)
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat