středa 5. července 2017

Úniková hra: Útěk ze žaláře

Po delší pauze - příliš mnoho práce, příliš mnoho zábavy - se konečně vracím k dalšímu psaní. A tentokrát to je opravdu něco extra! Po objevení faktu, že únikové hry jsou totálně fantastický druh zábavy s přáteli, jsme se s nimi vydali do proslavené pražské The Chamber na Útěk ze žaláře. A musím říct, že to překonalo naprosto všechno, co jsem doposud o únikovkách věděla a slyšela!! 


Uprostřed noci Vás ve spánku unesou tajemní muži v kápích. Probudíte se až v neznámé starobylé místnosti, v jejímž středu stojí masivní stůl a postavy v hábitech, hovořící nesrozumitelnou staročeštinou. Máte pocit, že jste se ocitli ve středověku. Postavy prohlašují, že jsou trestním tribunálem prastarého řádu, a jelikož jste se objevením tajné komnaty dopustili vážného zločinu, budete upáleni. V ten moment pro Vás přichází hrůzu nahánějící mohutný žalářník, jež Vás odvede do temného vězení, kde budete čekat na smrt. Strávíte tam chvíle až do posledního výdechu nebo pomocí týmové spolupráce prokážete své schopnosti a uniknete ze spárů této podivné sekty? 

Skutečně neuvěřitelně atmosferická hra plná překvapení! 
Někdy i celkem děsivých. Ale vezměme to pěkně od začátku, ale zároveň tak, abych neprozradila příliš :) 

Začátek hry byl klasický. Centrum únikovek The Chamber je situováno na Petrském náměstí a už jenom recepce vypadala velice přívětivě. Ochotná slečna recepční nám vysvětlila všechny náležitosti, jakožto příběh hry a její pravidla. Nic překvapivého - nic nerozmontovávat, louče na stěnách jsou skutečně pouze loučemi na stěnách, žádná hrubá síla, možnosti nápověd. Pro zkušenější hráče malina. A pak přišlo překvapení. Fakt, že si nás do hry odvede přímo žalářník jsme tak nějak tušili. Ale že to bude až taková pecka?!! Dost nás vyděsilo, když se hodně hrubým hlasem ze sklepení ozvalo Tak kde mám svý vězně? S kamarádkou nám strnuly úsměvy, a hlavně po tom, co si nás mohutná postava s kápí a železnou maskou na obličeji rozkazem vyrovnala čelem ke stěně vedle sebe a zavázala nám oči. Takto spoutané si nás žalářník odvedl. Cestou nás provázel povídačkami o mučení, o jednotlivých nástrojích, o tom, jak moc ho těší někomu působit bolest. Nebudu Vám lhát, i když jsem věděla, že je to hra, měla jsem sakra nahnáno! Až tak se mi takto poutavý a skutečný začátek hry vryl pod kůži. Když nás opouštěl, pořád jsme nic neviděli a byli jsme rozděleni od sebe, každý byl někde jinde v určitých pozicích uvězněn. 

Je mi skoro až líto, že nemohu prozradit všechno, tak ráda bych to sdělila celé. Musím jen říct, že některé úkoly byly náročné hned na začátku, kdy se máte jako tým opět seskupit. Další byly velice překvapivě umístěné tam, kde bychom je ani nečekali, a tak jsme je i kolikrát přehlédli. Celé fyzické prostřední hry je dosti zaprášené a velice málo osvětlené, což dost dodá na zážitku, i když úplně není košér tam jít nějak vyfešákovaní - ano, v podstatě budete lézt i po kolenou! A když si Vás uprostřed hry přichází žalářník zkontrolovat a Vy musíte urychleně pelášit zpět do svých cel a předstírat, že jste se nehnuli ani o píď... S Monikou jsme braly nohy na ramena vyděšené jakýmkoliv zvukem, který by toto mohl signalizovat. A já, jako zarytý arachnofobik,... Ale kuš, už mlčím :) 

Naprosto bombastická hodina ve 4 lidech za cca 1.400,- Kč. 

Ven jsme se dostali v čase 58 minut. A byli jsme neuvěřitelně nadšení! Zážitek z této hry jsme si vyprávěli navzájem celou cestu do rodného Hradce a pak i nadále komukoliv, kdo byl ochoten nás poslouchat. Byli jsme tím tak pohlceni, že jsme si slíbili, že co nejdříve nám to diáře dovolí, do The Chamber se vrátíme na další z jejich širokého portfolia her. 

Pokud tak chcete navštívit něco opravdu nevšedního, z čeho se Vám zježí vlasy na zátylku a budete se zatajením dýchat celou hodinu nad nečekanými událostmi, Útěk ze žaláře od mistrů z The Chamber je více než ta pravá volba! :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat