čtvrtek 28. dubna 2016

Těstovinový salát s kuřecím masem

Dneska Vám tady zrovna nepředvedu vrchol kulinářského umu, spíš takové malé podsvětí. Nicméně je to jedna z mých nejoblíbenějších alternativ rychlého oběda či večeře, a pro mě taky jeden z mála způsobů jak do sebe narvat větší množství zeleniny. Pouhých 10 minut v kuchyni a voilá, máme tady těstovinový salát! 



Jak říkám, není to zrovna vrchol vynalézavosti. Zajímavý si to můžete udělat leda tak pomocí tvarových vykrajovátek zeleniny nebo různobarevných těstovin v podobě hlemýždí ulity (nekecám, takový těstoviny fakt existují, loni jsme z nich s mamkou dělaly jednohubky). Nicméně jako taková rychlovka je to ideál, málokdy něco ze surovin doma nemáme. 

Na jednu rodinnou porci, která Vám vydrží v lednici dobrý tři dny, budete potřebovat: 
  • 3 různobarevné papriky 
  • půlka okurky
  • 1 plechovka kukuřice
  • sáček těstovin (400g)
  • 1 balení kuřecích prsou
  • 1 balíček majonézy
  • koření
  • .... jako odpůrce rajčat ale uznávám, že i rajčata jsou možná na přihození

Prsa si nakrájíme na menší kostičky a naložíme do libovolné směsi koření. Můj klasický základ je olivový olej, trochu sójové omáčky, spousta mletého chilli, směs koření na čínu, černý pepř a zakápnout trochou bílého vína. Má to pak takový šmrnc. Samozřejmě, čím déle se maso marinuje, tím lépe. No a pak už klasika. Zeleninu si nakrájet na kostičky, kukuřici slít, těstoviny dát vařit dle návodu na obalu a maso osmahnout na pánvi. Vše to pak smícháme ve větší míse. Osobně zálivky moc ráda nemám, nebo jsem zatím nenarazila na žádnou, co by mi chutnala. Takže si na takto hotový salátek nakydám 1 sáčkové balení majonézy - většinou je to tak akorát - a všechno to ještě promíchám. Chutná skvěle jak ještě teplý, tak i za studena. 

Dobrou chuť! :) 

2 komentáře:

  1. Jednoduché, rychlé a určitě to bylo dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně takhle ho dělám i já a je naprosto dokonalej, mám ho moc ráda :)
    PS: na mém blogu právě probíhá giveaway, takže budu moc ráda, když se zapojíš :)
    CATAMOUNT Giveaway

    OdpovědětVymazat