neděle 1. října 2017

Úniková hra: Pandemic Room

Na to, kolik únikových her jsem již absolvovala, bylo s podivem, že žádná z nich nebyla z mého rodného města. A přitom k domovu míří většina prvních kroků. Po hodně dlouhé době jsem měla konečně příležitost to napravit - tentokrát při využití dárku k tátovým narozeninám, tedy ukázat svým rodičům nové způsoby zábavy v prostředí hradecké Pandemic Room



Světem se šíří nebezpečný virus a jenom Vy máte moc a možnost najít protilátku. Honba za ním Vás zavede do protileteckého krytu, ve kterém pracoval známý virolog Dmitrij Ivanovský. Ten sice vynalezl antivirus, ale záhadně zmizel bez jakýchkoliv vodítek a bez jeho předání světu. A Vy máte přesně hodinu na to, najít injekci s protilátkou a dostat se ven. 

Vskutku velice jednoduchý příběh, který je Vám na začátku hry sdělen. Fakt, že se celá hra odehrává v krytu, je dost mrazivý - a ano, tím myslím i to, že byste si neměli zapomenout svetr. Jinak má ale hra stejná pravidla, jako všechny ostatní. Po uzavření do první z místnosti je Vám k dispozici monitor, na kterém běží uplynulý čas a také případné nápovědy, o které se můžete přihlásit prostým zamáváním na jednu z kamer monitorujících prostory. 

Na začátek bych chtěla říct, že jsem se únikovky v rodném Hradci trochu bála. Nikdy jsem neslyšela o žádné, která by byla fantastická nebo by se dala srovnat s jednou z těch lepších a populárních (viz The Chamber). Pandemic Room mne však velice mile překvapila. Především tím, že oproti pěti předchozím únikovým hrám se v této našlo relativně hodně odlišných prvků, na které jsme museli přijít pěkně od píky. Hned v první místnosti jsme se celkem dlouho zdrželi, než nás napadlo to správné řešení, které přitom na konci bylo vesměs velmi průhledné. Kolikrát byl klíč umístěn tam, kde bych ho v životě nehledala a navíc byl dost jednoduše přehlédnutelný. To se nám fakt moc líbilo, protože to dodávalo na hektické atmosféře Honem honem, ať to zvládneme! :) Jediná nápověda, kterou jsme si vzali, byla v podstatě jenom kvůli drobné chybě room mastera, který se celkem jasně vyjádřil ve smyslu toho, že veškeré řešení budeme mít před očima a nemáme tak hledat nikde vysoko či nízko - přičemž jedno z vodítek ke klíči bylo schováno právě u podlahy. Hrou jsme však postupovali vcelku ladně a bez větších obtíží. Moc se nám všem líbilo prostředí protileteckého krytu, především dveře na páky. Dodávalo to tomu tu správnou atmosféru. A nakonec jsme oba s přítelem byli mimo jiné velice příjemně překvapeni, za jakou chvíli se podařilo rodičům vplout a pochopit hru jako takovou, načež oba velmi akčně přispívali svými postřehy a řešeními. Pandemic Room byla zkrátka super!! 

Cena pro 4 hráče je 1.200,- s časovým limitem jedné hodiny a neomezeným množstvím nápověd. Mimo jiné skvělá hra s velice odlišnými hádankami oproti jiným únikovkám a přívětivý room master.  My jsme unikli v čase 48 minut. Aktuální nabídka tkví v tom, že pokud překonáte rekord, budete mít hru zadarmo. Za jak dlouho uniknete Vy? Není na co čekat, koukejte jít hrát! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat