... neboli takové malé ranní šmouléro. Dlouho jsem si dělala ovesnou kašičku jenom s banánem a skořicí, protože to byla prostě lahoda jako blázen. Po delší době jsem se však rozhodla vnést do kuchyně trochu barev a začala hledat nové kombinace. A tahle mne svoji barvou prostě učarovala :)
Zdroj: FitRecepty
Tahle kašička obsahuje mimo borůvek navíc zdravé lněné semínko. Pro ty z Vás, kteří o něm moc nevědí, jsem si připravila takový malý stručný výtah:
- bohatý na vlákninu, omega 3 mastné kyseliny, bílkoviny a spoustu dalších vitamínů a minerálů
- pomáhá při potížích s trávením a se žaludečními problémy
- dobrý jako prevence proti virovým onemocněním či rakovině
- snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol
- pomáhá na hormonální úrovni
- a spoustu dalšího
Je tedy velice prospěšné. K dostání asi v jakékoliv zdravé výživě či Bazalce, dokonce i v Tescu. Ale nic se nesmí přehánět, takže pozor na gramáž - stačí ho dvě tři lžičky :)
Na jednu porci ovesné kaše bude potřeba:
- 55g ovesných vloček
- 1 - 2 lžičky lněného semínka
- 100ml mléka
- 3 hrsti borůvek
- banán na ozdobu
- 1 lžička třtinového cukru
V první řadě si necháme nabobtnat ovesné vločky a lněné semínko s trochou vody. Až vločky vodu nasáknou, přelijeme obiloviny mlékem a přivedeme k varu. Kdo má rád kaši sladší, může do směsi vmíchat i jednu lžičku třtinového cukru. Poté stáhneme teplotu a mícháme do zhoustnutí, tedy vaříme jako klasickou ovesnou kaši. Ve fázi míchání přidáme do hrnce borůvky, které rozmačkáme, aby nám pustily šťávu. Na obou fotkách lze vidět rozdíl mezi českými a kanadskými borůvkami - ty české jsou uvnitř prostě krásně šmoulově modré, kdežto z těch větších kanadských budete mít kaši nafialovo. Na kvalitě se to však neodrazí, borůvky jako borůvky :) Hotovou kaši pak můžeme dozdobit kolečky banánu.
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat