Když pominu dny, kdy jsem schopná po ránu ještě před první dopolední kávou a s ospalkami v očích kouzlit se snídaněmi, tak jsem po ránu mimořádně lenivý tvor. A tak, když se nechci spokojit jenom s pomazánkou namazaným rohlíkem, tak sáhnu po jedné z mých dvou snídaňových rychlovek - ovesných vločkách s jablkem či jogurtu s ovesnými vločkami.
Asi se někdo diví, proč vůbec sdílím takové triviality. Ale docela překvapivě jsem zjistila, že mnoho lidí to absolutně nenapadne, pokud to není ke koupení již v hotové podobě.
Na jednu porci budeme potřebovat:
- 2 menší jablka
- dvě - tři hrsti vloček
- 1 lžička medu
- hrst vlašských ořechů
- hrst rozinek
- kousek čokolády
- skořice
- ovoce
Jablka si opláchneme, zbavíme slupky a nastrouháme na jemno. Šťávu z nich v žádném případě neodstraňujeme, nastrouhaná jablka v misce jen lehce prohmátneme, aby ji pustily a vločky se jí mohly nacucat. Posypeme je trochou skořice a přidáme vločky, ořechy a rozinky. Vše pořádně promícháme. Pokud si chceme tuto základní podobu trochu přilepšit, můžeme do ní na malé kousky nalámat či nastrouhat 70% hořkou čokoládu a přimíchat na kostičky nakrájené ovoce - skvělé jsou zejména maliny, jahody či ananas. Před podáváním necháme alespoň 10 minut odstát, aby vločky nasály potřebnou šťávu a změkly.
Jogurt s ovesnými vločkami
Na jednu porci budeme potřebovat:
- 1 bílý řecký jogurt (150g)
- 1 lžička medu
- dvě hrsti ovesných vloček
- hrst rozinek
- půlku banánu
- hrst vlašských ořechů
Do mističky si vyškrábeme celou vaničku bílého jogurtu. Postupně přidáme ovesné vločky, med, rozinky a vlašské ořechy. Banán si nakrájíme na tenčí kolečka, která můžeme i rozpůlit, a přidáme do směsi. Vše pořádně promícháme lžicí. Ozdobit můžeme ovocem či nějakým sladidlem v podobě sirupu či marmelády. Banán je však sám o sobě docela sladký, zvlášť pokud se Vám doma válí už nějaký ten čas. Necháme chvíli odležet, aby vločky změkly, a podáváme.
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat