Nedá se říct, že bych byla příznivcem zdravé a dietní stravy. Upřímně mi většinou spíše nahání hrůzu. Nikdy to nechutná prostě tak dobře, jako pořádná porce guláše se šesti. Nicméně, co se týče celerových placiček, ty jsou konečně milým překvapením na dietní scéně. Je to poživatelné! Hurá!
Na porci cca 8 placiček bude potřeba:
- 2 kuřecí prsa
- 1/4 většího celeru
- 1 lžička kurkumy
- 1 žloutek
- olivový olej
- sůl, pepř
Kuřecí prsa naložíme do oleje s kurkumou (lze přidat i kari) a necháme přes noc uležet. Druhý den maso vyjmeme z oleje, který ale ponecháme! Očištěný celer si můžeme nastrouhat na jemno a spolu s masem a žloutkem vložíme do mixéru. Osolíme, opepříme a rozmixujeme do jemné směsi. Navlhčenýma rukama tvoříme menší karbanátky, které následně smažíme na oleji z marinády do zlata. Můžeme podávat s čímkoliv, ideálně však se salátem.
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat