čtvrtek 19. července 2018

Cheesecake z bílé čokolády

V rámci dvojitého stěhování a následného čekání na nový sporák jsem svůj pomyslný pekařský čepeček na nějakou dobu uskladnila do skříně. Mí nejmilejší kolegové ale tak dlouho prudili s tím, že mají zase chuť na něco dobrého a jak je možné, že jsem jim tak dlouho nic nepřinesla; až mne to dohnalo k nepečeným cheesecakům. Gastro-estetiku ještě budu muset vychytat, ale i tak se po nich jenom zaprášilo! 


Na 12 malých forem: 


  • 350-400g máslových sušenek
  • 120g rozpuštěného másla
  • pár panáků mandlového rumu
  • 400g kvalitního tvarohu
  • 300-400g bílé čokolády
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 400g mascarpone
  • 300g borůvek
  • 50g cukru
  • citronová šťáva

Sušenky nalámeme a rozmixujeme na drobky. Přilijeme rozpuštěné máslo a trochu rumu. Každou z mističek poté naplníme sušenkovým těstíčkem a uhladíme. Formy dáme do chladničky, aby těstíčko zatuhlo. Mezitím si připravíme náplň. Čokoládu rozlámeme na kousky a necháme ve vodní lázni rozpustit. Pro chuť můžeme do čokolády vmíchat opět trochu rumu - za mne a mé kolegy palce nahoře! Smetanu, tvaroh a mascarpone vyšleháme v misce. Poté do směsi vlijeme rozpuštěnou čokoládu a šleháme dohladka. Směs poté vlijeme do formiček na sušenkový základ a necháme vychladit a ztuhnout. Ideálně alespoň tři hodiny, nejlépe však přes noc. Cheesecaky lze dozdobit borůvkami a přelít je zmixovanou směsí (borůvky, cukr, citronová šťáva dle chuti). 

Dobrou chuť! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat