čtvrtek 19. července 2018

Cheesecake z bílé čokolády

V rámci dvojitého stěhování a následného čekání na nový sporák jsem svůj pomyslný pekařský čepeček na nějakou dobu uskladnila do skříně. Mí nejmilejší kolegové ale tak dlouho prudili s tím, že mají zase chuť na něco dobrého a jak je možné, že jsem jim tak dlouho nic nepřinesla; až mne to dohnalo k nepečeným cheesecakům. Gastro-estetiku ještě budu muset vychytat, ale i tak se po nich jenom zaprášilo! 


Na 12 malých forem: 


  • 350-400g máslových sušenek
  • 120g rozpuštěného másla
  • pár panáků mandlového rumu
  • 400g kvalitního tvarohu
  • 300-400g bílé čokolády
  • 500ml smetany ke šlehání
  • 400g mascarpone
  • 300g borůvek
  • 50g cukru
  • citronová šťáva

Sušenky nalámeme a rozmixujeme na drobky. Přilijeme rozpuštěné máslo a trochu rumu. Každou z mističek poté naplníme sušenkovým těstíčkem a uhladíme. Formy dáme do chladničky, aby těstíčko zatuhlo. Mezitím si připravíme náplň. Čokoládu rozlámeme na kousky a necháme ve vodní lázni rozpustit. Pro chuť můžeme do čokolády vmíchat opět trochu rumu - za mne a mé kolegy palce nahoře! Smetanu, tvaroh a mascarpone vyšleháme v misce. Poté do směsi vlijeme rozpuštěnou čokoládu a šleháme dohladka. Směs poté vlijeme do formiček na sušenkový základ a necháme vychladit a ztuhnout. Ideálně alespoň tři hodiny, nejlépe však přes noc. Cheesecaky lze dozdobit borůvkami a přelít je zmixovanou směsí (borůvky, cukr, citronová šťáva dle chuti). 

Dobrou chuť! :) 

1 komentář:

  1. Cheesecake mám fakt ráda. A to jsem člověk, který zase tak moc často nejí sladké. Ale jelikož mě zajímá prodej kávy, tak se k tomu sladkému tak nějak dostanu. A když jdu na nějakou degustaci, tak říkám, že jestli mi chtějí dát dessert, tak ať mi dají dobrý cheesecake. Ale teda na domácí pečení si zatím netroufám, ale věřím tomu, že to jednou zlomím. :)

    OdpovědětVymazat